Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Égig érő tanterem, Madárlátta iskola, ez az Erdei iskola…….

Szeretném elcsábítani az olvasókat Orfűre, a Dél-Dunántúl legváltozatosabb, természeti értékekben leggazdagabb vidékére, ahol a klíma kiváló, a levegő tiszta, a nagy vízfelületekkel, barlangokkal tarkított táj gyönyörű, a mecseki túraútvonalak és tanösvények izgalmasak és felkészült, lelkiismeretes szakemberek segítik Önt, az erdei iskola megszervezésében.

Az erdei iskola szervezésénél a színhely sajátos atmoszféráját, miliőjét sem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen az erdei iskola egy izgalmas játéktér is egyben, ahol a résztvevők környezethez és egymáshoz való viszonyát is kedvezően befolyásolhatjuk.

A fák közötti tanoda a sok iskolai tudás elmélyítésére, gyakorlati felhasználásra teremt lehetőséget. A személyes élmény és tapasztalatszerzés fontosabb minden „tankönyv-ízű” magyarázatnál. Tábori körülmények között sok olyan játékra, ismeretszerzésre, tapasztalásra nyílik lehetőség, amire egyébként iskolai hétköznapok során nem.

SZÁLLÁSUNKON TÖBB SZOLGÁLTATÓ TERMÉSZETISMERETI PROGRAMJA KÖZÜL VÁLASZTHAT:

  • DUNA-DRÁVA NEMZETI PARK
  • SZEGEDI KARSZT- ÉS BARLANGKUTATÓ EGYESÜLET
  • SEPRENCE ERDEI ISKOLA

KIEMELTEN AJÁNLJUK:

  • KALANDOK A „CSEPPEK ÚTJÁN”: Orfűn mindenhol felbukkan a víz, így kiemelten ajánljuk a programunkat, ahol a víznyelőkön keresztül, a barlangokon és erdei forrásokon át, hűs, tiszta vizű patakok mellett, egészen a tavakig kirándulunk, közben játékosan új ismereteket szerzünk a látottakról.
  • NÉPI GASZTRONÓMIA A LEVENDULA PORTÁN: A szálláshoz tartozó Levendula Portán a gyerekek megismerkedhetnek a régi, népi gasztronómiai eljárásokkal, eszközökkel. Szörpöt, savanyúságot, lekvárt készítünk. Sparherten főzünk, sütünk és a jól megérdemelt munka után szórakozunk a pajtaszínházban.
  • ÉGIG ÉRŐ TANTEREM: A program során megismerkedünk a körülöttünk lévő természettel, a jellemző növény- és állatfajokkal. Felfedezzük a Mecsek hegység természeti kincseit, aktív túrákat szervezünk a legszebb túraútvonalakon és belepillanthatunk egy nemzeti park mindennapjaiba.
  • ZÖLDIKE ÖKOHÉT: A hét során a résztvevőknek lehetőségük lesz megismerkedni a szelektív hulladékgyűjtés minden fortélyával, az újrahasznosítás lehetőségeivel, ajándéktárgyakat készíteni természetes anyagokból, saját papírt gyártani, játékot készíteni hulladékból, környezetkímélő praktikákat elsajátítani, egészséges ételeket készíteni és enni. Sőt kipróbálhatják a gyerekek mennyire környezetbarátok egy ZöldPróba alkalmával.

Részletes programunkat kérje az elérhetőségeinken. Szívesen segítünk a programok összeállításában, szervezésében is.

Orfű sokszínűsége, a szállásunk és szolgáltatásaink színvonala elegendő érv arra, hogy erdei iskola helyszínéül a MECSEKI DIÁKSZÁLLÁST válasszák!

Térkép

Elérhetőség

Mecseki Diákszállás

7677 Orfű, Petőfi u. 6.

Tel/Fax: 06-72/534-969

06-30/411-5652, 06-30/9564-302

info@orfu-diakszallas.hu

mecsekidiakszallas@gmail.com

Image film