Erdei iskola

Égig érő tanterem, Madárlátta iskola, ez az Erdei iskola…….

Szeretném elcsábítani az olvasókat Orfűre, a Dél-Dunántúl legváltozatosabb, természeti értékekben leggazdagabb vidékére, ahol a klíma kiváló, a levegő tiszta, a nagy vízfelületekkel, barlangokkal tarkított táj gyönyörű, a mecseki túraútvonalak és tanösvények izgalmasak és felkészült, lelkiismeretes szakemberek segítik Önt, az erdei iskola megszervezésében.

Az erdei iskola szervezésénél a színhely sajátos atmoszféráját, miliőjét sem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen az erdei iskola egy izgalmas játéktér is egyben, ahol a résztvevők környezethez és egymáshoz való viszonyát is kedvezően befolyásolhatjuk.

A fák közötti tanoda a sok iskolai tudás elmélyítésére, gyakorlati felhasználásra teremt lehetőséget. A személyes élmény és tapasztalatszerzés fontosabb minden „tankönyv-ízű” magyarázatnál. Tábori körülmények között sok olyan játékra, ismeretszerzésre, tapasztalásra nyílik lehetőség, amire egyébként iskolai hétköznapok során nem.

SZÁLLÁSUNKON TÖBB SZOLGÁLTATÓ TERMÉSZETISMERETI PROGRAMJA KÖZÜL VÁLASZTHAT:

  • DUNA-DRÁVA NEMZETI PARK
  • SZEGEDI KARSZT- ÉS BARLANGKUTATÓ EGYESÜLET

KIEMELTEN AJÁNLJUK:

  • KALANDOK A „CSEPPEK ÚTJÁN”: Orfűn mindenhol felbukkan a víz, így kiemelten ajánljuk a programunkat, ahol a víznyelőkön keresztül, a barlangokon és erdei forrásokon át, hűs, tiszta vizű patakok mellett, egészen a tavakig kirándulunk, közben játékosan új ismereteket szerzünk a látottakról.
  • NÉPI GASZTRONÓMIA A LEVENDULA PORTÁN: A szálláshoz tartozó Levendula Portán a gyerekek megismerkedhetnek a régi, népi gasztronómiai eljárásokkal, eszközökkel. Szörpöt, savanyúságot, lekvárt készítünk. Sparherten főzünk, sütünk és a jól megérdemelt munka után szórakozunk a pajtaszínházban.
  • ÉGIG ÉRŐ TANTEREM: A program során megismerkedünk a körülöttünk lévő természettel, a jellemző növény- és állatfajokkal. Felfedezzük a Mecsek hegység természeti kincseit, aktív túrákat szervezünk a legszebb túraútvonalakon és belepillanthatunk egy nemzeti park mindennapjaiba.
  • ZÖLDIKE ÖKOHÉT: A hét során a résztvevőknek lehetőségük lesz megismerkedni a szelektív hulladékgyűjtés minden fortélyával, az újrahasznosítás lehetőségeivel, ajándéktárgyakat készíteni természetes anyagokból, saját papírt gyártani, játékot készíteni hulladékból, környezetkímélő praktikákat elsajátítani, egészséges ételeket készíteni és enni. Sőt kipróbálhatják a gyerekek mennyire környezetbarátok egy ZöldPróba alkalmával.

Részletes programunkat kérje az elérhetőségeinken. Szívesen segítünk a programok összeállításában, szervezésében is.

Orfű sokszínűsége, a szállásunk és szolgáltatásaink színvonala elegendő érv arra, hogy erdei iskola helyszínéül a MECSEKI DIÁKSZÁLLÁST válasszák!