Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Hegyek és tavak, népi hagyományok és gasztronómia, napozás és édes semmittevés, fürdőzés és vízi sportok, gyalogos és kerékpár túrák, barlangászat és lovaglás, horgászat és vadászat, hagyományőrző rendezvények és zenei fesztiválok. ORFŰ ezeregy lehetőséget kínál, hogy színessé varázsoljuk az életét!

Orfű, Abaliget, Husztót és Kovácsszénája, az orfűi völgy települései mind egyedi hangulatukkal várják Önt!
Csendes falusias környezet, tóparti mozgalmas nyaralóélet és a természet kincsei: a változatosság gyönyörködtet!

Lehet fiatal vagy idős, egyedülálló vagy családos, sportos vagy pihenésre vágyó, Orfűn mindenki megtalálja a számára kedvező időtöltést.

Tekintse át, milyen lehetőségeket kínál Orfű, és találja meg az Önnek kedvezőt!

“CSEPPTŐL A CSOBBANÁSIG”

Csobbanjon egyet az orfűi vízben! Keresse fel az orfűi-tórendszer mind a négy tavát: élvezze az Orfűi-tó természetes vizű strandját, csússzon egyet a Pécsi-tó mellett az Aquapark modern csúszdáin, béreljen kajakot az Aktív Víziturisztikai Központban, csodálja meg a Herman Ottó-tó halrezervátumában fellelhető hazai halfajokat, vagy horgásszon a Kovácsszénájai-tavon!
Abaligeten a barlang mellett csónakázótó és horgásztó is várja!

“RÉGMÚLT IDŐK VARÁZSA”

Tegyen egy időutazást a múlt békés, értékekkel teli világába: lépjen be az orfűi tájházba, csodálja meg az ország különböző tájegységeinek kemencetípusait, tekintse meg a még ma is működő, százötven éves vízimalmot, ismerje meg a helyi kézművesek alkotásait, vagy tegyen egy kirándulást Tekeresre.
Hagyja, hogy magával ragadja a régmúlt idők varázsa!

“ZÖLD RITMUSBAN”

Elbűvölő látvány fogadja, ahogy a hegyek ölelésében fekvő orfűi tavakra tekint: a természet végtelen, időtlen szépsége gyönyörködteti a szemét!
Barangolás a Nyugat-Mecsek jelzett turistaösvényein, a védett értékek megismerése a tanösvényeken, lovaglás a dombokon és a réteken át, kalandos barlangtúra, kerékpározás hegyen-völgyön át, minigolf a tóparton, kajakozás, vitorlázás, sárkányhajózás, szörfözés, horgászat vagy vadászat?
Önt melyik sport ragadja magával? Orfűn ezernyi kihívás várja!

“ÍZESÍTSD AZ ÉLETED”

Válasszon kedve szerint Orfű színes gasztronómiai kínálatából: hagyományos magyar konyha, sváb ételek, kemencében sütött finomságok, medvehagymás ételek vagy akár a strandbüfé hamburgere is csillapíthatja éhségét.

Bővebb részleteket a www.orfu.hu weboldalon talál!

ORFŰ KÖZSÉG AZ ELMÚLT ÉVEKBEN AZ ALÁBBI DÍJAKAT NYERTE EL:

  • Dél-Dunántúl Turizmusáért Díj
  • EDEN – Legígéretesebb természetes vizű desztináció II. helyezés
  • Komplex Ökoturisztikai Projekt
  • EKF Gasztrofaluja cím elnyerése

Térkép

Elérhetőség

Mecseki Diákszállás

7677 Orfű, Petőfi u. 6.

Tel/Fax: 06-72/534-969

06-30/411-5652, 06-30/9564-302

info@orfu-diakszallas.hu

mecsekidiakszallas@gmail.com

Image film