Osztálykirándulás

A tanév leginkább várt időszaka, az osztálykirándulás. Érdemes ilyenkor olyan helyet keresni, ahol a gyerekek a programok kavalkádjából válogathatnak.

Orfű egy ilyen hely!

  • BARANYAI VÁRTÚRA: A környékbeli várak látogatása (Szigetvár, Siklós, Pécsvárad, Szászvár), ahol minden gyerek várkapitány és várkisasszony lehet egy kis kalandozás keretében.
  • PÉCSI MÚLTFÜRKÉSZÉS: A mediterrán belvárosban és a Zsolnay Negyedben kutatjuk csoportokban e regényes város múltját, ahol csak egy térkép, egy feladatlap és a társaink segítségére számíthatunk.
  • TÓ-TÓ: A tórendszer 5 tava (Orfűi tó, Pécsi-tó, Kovácsszénájai-tó, Abaligeti horgásztó, Herman Ottó-tó), érdekes kirándulásra csábít, ahol a túrák alkalmával egyedülálló természeti környezetben barangolhatunk.
  • FALUPORTYA ORFŰN: A program során megismerkedhetünk az orfűi látnivalókkal, a kirándulás végén egy játékos feladatlap kitöltésével rögzítjük a megszerzett tudást.
  • CSOBBANJUNK!: Nálunk a fürdőnadrág nemcsak ajánlott, de kötelező is, hiszen a megújult Aquapark,, a Kis- tó strand, a Pécsi-tó szabad strandja, az Abaligeti-tó újra megnyitott strandja kedvezményes belépőkkel, és érdekes programokkal várja a látogatókat. Sőt rossz idő esetén sem „ússzuk meg szárazon”, mert a Magyarhertelendi Termálfürdő a nálunk megszálló vendégek részére különleges kedvezményt biztosít.
  • CSAK FIATALOSAN!: Ezt a programok aktív, sportos osztályok részére ajánljuk, akiket untat a városnézés, a túrázás és a sok kulturális program. Az osztályok részére sárkányhajózásra, közös kerékpározásra, kajakozásra, vitorlázásra és kalandos barlangtúrára van lehetőség.
  • LEVENDULA PORTA ÉS PAJTASZÍNHÁZ: A múlt békés, értékkel teli világát szeretnénk bemutatni a fiatal korosztálynak. A pajta 200 m2es alapterületén egy 80 m2es, parkettás színpad található. A pajtában kialakított autentikus parasztkonyhában pedig a gyerekek megismerhetik a régi, nagyanyáink által alkalmazott gasztronómiai eljárásokat, eszközöket. Ezen kívül a pajta varázslatos világában a gyerekek kipróbálhatják a régi korok népi játékait is, megismerkedhetnek a falu népszokásaival, és a már megszokott kézműves foglalkozásokon kívül új, érdekes foglalkozásokon vehetnek részt.